Facings

Facings zijn een soort schildjes, welke aan de voorzijde van de tanden geplakt worden. Deze facings dienen over het algemeen ter verfraaiing van het gebit. Verkleurde tanden, spleten tussen de tanden of beschadigde tanden kunnen voor een patiënt redenen zijn om een behandeling met facings te overwegen. De tandarts kan met het plaatsen van één of meerdere facings een gebit weer veranderen in een stralende glimlach.

  • Mooie witte tanden
  • Opvullen van spleetjes tussen de tanden
  • Afgebroken tand weer als nieuw

Plaatsen van facings

De facings van worden veelal gemaakt van porselein of composiet, hierdoor kunnen ze voorzien worden van een specifiek gewenste kleur. Voordat de facings geplaatst worden, maakt de tandarts eerst ruimte door nauwkeurig een dun laagje van de bestaande tand weg te slijpen. Vervolgens worden de facings nauwkeurig op maakt gemaakt en bevestigd, zodat ze een naadloos onderdeel worden van het gebit.

Levensduur van facings

Na plaatsing, gaan facings zo’n 5 tot 10 jaar mee. Soms ook langer. De slijtage van facings hangt onder andere af van het soort voedingsmiddelen wat u gebruikt. Bij het drinken van bijvoorbeeld thee of koffie kunnen tanden sneller verkleuren. Tandenknarsen en nagels bijten zorgen ook voor versnelde slijtage van tanden en kiezen.

Gebit verfraaien bij uw tandarts in Lelystad

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw optimale glimlach of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met Tandartspraktijk de Jol in Lelystad. Bel met 0320 220 693.