Implantaten

Een implantaat is een schroefvormige wortel van titanium. De tandarts adviseert deze te plaatsen wanneer een huidige tand of kies verloren is gegaan of in zeer slechte staat is. Deze nieuwe kunstwortel vormt vervolgens een sterke basis van kroon, brug of gebitsprothese.

Implantaat als vervanging van tand of kies

Bij ongevallen of door langdurige slijtage kunnen individuele tanden of kiezen verloren gaan. Om de volledige functionaliteiten van het gebit te behouden, is het soms nodig een tand te vervangen.

Voor het vervangen van een tand of kies plaatst een kaakchirurg een implantaat. Dit is een complexe chirurgische ingreep welke in een operatiekamer dient te gebeuren. De tandarts bevestigd vervolgens de benodigde kroon of brug op het implantaat.

Prothese of klikgebit

Implantaten kunnen ook bijzonder handig zijn voor een eventuele prothese of voor het bevestigen van een klikgebit. Een gebitsprothese of kunstgebit zit hierdoor steviger vast en zal minder snel uitvallen. Implantaten zorgen ervoor dat u geen kleefmiddelen hoeft te gebruiken en dat de prothese natuurlijker en stabieler aanvoelt.

Intake voor implantatenbehandeling

Heeft u een implantaat nodig, of wilt u meer weten over de mogelijkheden van een implantaat? Vraag een intake gesprek aan bij Tandartspraktijk de Jol Lelystad, bel met 0320 220 693.