Kronen en brugwerk

Met kronen en bruggen kan de tandarts versleten, verkleurde of beschadigde tanden weer als vanouds maken. Een kroon of brug dient hierbij als langdurige vervanger van de bovenzijde van een of meerdere tanden en kiezen. Hiervoor worden deze speciaal voor uw gebit op maat gemaakt.

Kronen

Wanneer de bovenzijde van één tand of kies versleten is, kan de tandarts een kroon over deze tand plaatsen. De tandarts slijpt hiervoor een deel van de bovenzijde van de tand af. Vervolgens wordt het kapje van porselein of metaal over de afgeslepen tand of kies geplaatst. Hiermee krijgt deze tand of kies weer de gewenste vorm en functie.

Brugwerk

Wanneer er meerdere tanden versleten zijn of wanneer er een tand of kies ontbreekt, dan kan de tandarts een brug plaatsen ter vervanging van het ontbrekende element. Een brug bestaat vaak uit een of meerdere kronen met een ‘dummy’ hiertussen. Deze dummy zit vast aan de kronen, waardoor deze stevig blijft zitten en u weer eenvoudig kunt kauwen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of kosten van kronen en bruggen? Kom langs bij Tandartspraktijk de Jol te Lelystad voor een consult. Voor een afspraak belt u 0320 220 693.