Algemene Tandheelkunde

Aan de basis van de algemene tandheelkunde staat de halfjaarlijkse controle door de tandarts. De tandarts controleert de staat van uw gebit en kan hierdoor problemen op tijd signaleren.

Voor mond- en tandzorg geldt dat wanneer problemen op tijd gesignaleerd worden, deze vaak met een minder pijnlijke en goedkopere behandeling op te lossen zijn. Kleine gaatjes worden bijvoorbeeld vrij gemakkelijk gevuld. Maar wanneer de tandarts er te laat bij is, kan het nodig zijn om een ingrijpende wortelkanaalbehandeling uit te voeren.

Controles zijn dus van groot belang voor de gezondheid van uw mond en gebit. Tandarts Varadinov adviseert u om minimaal twee keer per jaar langs te komen voor een controle.

Persoonlijk behandelplan

Onze tandarts stelt een behandelplan welke gebaseerd is de status van uw mond. In dit plan worden de behandelingen besproken, maar ook de verschillende aspecten van preventieve mondzorg. Wanneer nodig, kan het plan uitgebreid worden met aanvullende mondzorg zoals cosmetische tandheelkunde of implantaten.

Naast het oplossen van kleine problemen die geconstateerd worden tijdens de controles kan de tandarts helpen met een aantal behandelingen:

 • Cosmetische tandheelkunde
 • Wortelkanaalbehandelingen
 • Kronen en bruggen
 • Implantaten
 • Fluoride

Tijdens de eerste afspraak met de tandarts wordt het behandelplan in grote lijnen opgesteld. Tijdens de eerste afspraak bespreekt de tandarts de volgende punten met u:

 • De huidige staat van het gebit
 • Mogelijke behandelingen
 • Voor- en nadelen van deze behandeling
 • De kosten

Wanneer er aanvullende behandelingen nodig zijn, worden deze opgenomen in het behandelplan. Deze uitgebreide behandelplannen worden altijd op papier gezet en met u besproken. De tandarts heeft hierin een adviserende rol, maar het uiteindelijke besluit ligt altijd bij u.

Wanneer u akkoord gaat met een uitgebreid behandelplan tekent u hier ook voor, zo zijn beide partijen bekend met het behandelplan en de bijbehorende facetten. U kunt een afspraak inplannen voor een eerste consult met tandarts Varadinov via 0320 220 693 of via aanmelden patiënt.

tandheelkundige-info lelystad

Preventieve zorg voor uw gebit

U kunt veel zelf doen om uw gebit in optimale conditie te houden. Een goed verzorgd gebit zorgt voor minder problemen en klachten. Uw tandarts kan u adviseren over de preventieve behandelingen die uw gebit kunnen helpen. Goede preventieve mondzorg vermindert klachten en houdt de kosten laag.

De volgende klachten kunnen voorkomen worden door de juiste preventieve zorg van uw tanden en mond:

 • Tandsteen
 • Bloedend tandvlees
 • Slechte adem
 • Gele tanden

Vraag uw tandarts tijdens de halfjaarlijkse controle naar tips om uw mond gezond te houden. Zo werkt u samen met uw tandarts aan een gezond en sterk gebit.

Kwaliteit van Tandartspraktijk de Jol

Zorg dragen voor een goede kwaliteit mondzorg is één van de belangrijkste aspecten van de werkwijze van tandartspraktijk de Jol in Lelystad. Al onze medewerkers volgen daarom regelmatig bij- en nascholingscursussen om de laatste ontwikkelingen in de mondzorg bij te houden.

Onze praktijk beschikt over de nieuwste apparatuur en al ons tandtechnisch werk wordt in Nederland vervaardigd, u krijgt dus geen Thaise of Chinese kronen van mindere kwaliteit zonder dat u het weet.

U kunt u online aanmelden bij tandarts Lelystad via aanmelden patiënt of door te bellen met 0320 220 693.